tisdag 14 augusti 2012

Efter alla härligheter i London, har vi fått ta steget vidare. Just nu har vi kört ungerfär 300 nautiska mil ytterliggare, (ca 540km). Två stopp har vi gjort under sträckan, och nu är vi i Audierne som vi anlände till inatt. Detta har blivit första hamnen i Biscayabukten. Varför vi just stannar i denna lilla håla är för att vi väntar in vädret. Lovade väderprognoser säger ``Gale`` som är riktigt kraftiga vindar. Så klart inte något speciellt för oss, hehe! men eftersom att inte oroa morsan där hemma roar vi oss inne i hamn över en natt eller två på närmsta bar och väntar ut lämpligare väder.
Under dagen strömmar det in med båtar i alla hamnar, för att allt båtfolk är upplysta att hålla sig inne i land när en ``Sevier Gale`` ska komma svepandes över Frankrike och fortsätta upp över England.
Vi har kommit fram till att ``det var annat förr!`` Nuförtiden varnar media för väder, kustbevakningen håller säkerheten ute till havs och alla navigationssystem ger en säkerhet att man hamnar på rätt ställe.
Annat med Cristopher Culumbus, som hade lite problem att navigera efter stjärnorna när han i hamnade på helt fel ställen än planerat!
Men tillbaka till nutid. Nu börjar vi verkligen närmare närma oss medelhavet med Rayola. En hel del av våra Spelglada vänner som bettat att vi skulle komma utanför kalixskärgård och sedan sjunka, får nog iaf börja medge att Rayola flöt bättre än väntat. Peppa Peppa, Knackar I Trä!


Mys på båten. 



Här har vi senaste väderprognosen, vi får se hur det blir med att komma iväg.


Och avslutningsvis så har vi äntligen lyckats rita ut våran resväg på en karta, gröna sista 
har vi kvar och slutligen beach party just innan vi far hem till Kiruna igen. 


Det har varit både påfrestande och härligt under vägen, tror dock att vi alla ser fram emot lite 
lugn i kanalen framöver.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar