torsdag 23 augusti 2012


Jaha, vi blev kvar i Audeierne en natt och en dag till, vilket resulterade i att vi fick träffa ännu fler härliga franskosiskor fransmän/siskor. Husfest på båten efter ännu en dag på surfbrädan, tror att vi avrundade vid 8 på morgonen efter några corisonter? vet inte stavningen men det är en fluffig plätta med choklad i och självklart lite pizza och bröd, och ännu mer våfflor och sen sova.
Med oss hade vi bland andra Julie the cops, hamnvakten som tidigare samma stormiga dag hade guidat en båt på grund, the irish man, Camille och några fler.
Dagen efter vaknade vi lite småskakis ganska sent, missade tidvattnet så vi fick fara lite senare än "planerat" och med oss fick vi Camille, våran nya franska polare.
Inom loppet av 1 timma så bestämde hon sig för att hänga med till Canal du midi efter att vi hade ringt och sagt att vi drar nu, 200nm ganska långt. 
Förra inlägget var vi på väg ut på havet, helt seriöst. Men istället så köpte vi varsin surfbräda, kan nog vara en sport som är roligare än de flesta tror jag.

Väl ute på havet med våran nya medlem så har vi haft en hel del tur med vindar och väder. Medvind, alltså spinnaker och sol. Förutom nätterna som har varit stjärnklara. Stjärnklara med ett dussin delfiner kring båten, så nära att jag faktiskt rörde vid en utav dom.  En fjärde pilot är inte en dum ide, nattskiften har gått som en dans utan aoutopilot och helt klart kul med nytt sällskap. 

Tre dagar och tre nätter tog det innan vi kom fram. Just idag har varit en lång dag,  Canal du midi har en hel del broar så klockan 11.00 var det mastnedtaging för samtliga trots nattskift och dv. 
Vi tappade den. 
Fast det blev ändå en ganska mjuk landning så den klarade sig nog. 
Camille har lämnat oss för några timmar sedan, raka vägen hem till Bretz med tåg för att fira sin pojkväns födelsedag. Ett sorgligt avsked, alla hatar att säja adjö. 
När vi hade torkat färdigt tårarna ur ögonen så for vi med en stenhård inställning in mot första etappen av kanalen, vi kom 150 meter sen insåg vi att vi inte kom så jätte mycket längre till. Strömmen var fortfarande emot oss, så vi fick vänta in lite. 
En halvtimma senare körde vi gärnet med strömmen, och det går. Undan. 
Helt otroligt vacker kanal eller kanske väldigt ovanlig, för den som är sugen på en kanal åk hit. 

Just nu är det kolsvart vi är fortfarande i kanalen, snart framme vid första slussen. Man ska ju ha ett kanal intyg för att passera här så vi är lite nervösa. Lasse såg nyss två ögon i vattnet och en fladdermus. Snacka om läskigt. 

Ett citat som jag faktiskt ska skryta om just nu är vad Camille sa när vi gick in mot kanalen igår, med ganska hårda vindar att.
-jag har varit på segelbåtar förr, alltid varit lite rädd men med er så är jag faktiskt helt lugn. Typ fast på engelska.
Så det var ju roligt att höra.



 Raketuppskjutning på fredag kväll, kan vara bland de vackraste vi sett.

Camille kollar att vi har gjort ett bra jobb med spinnacern.

 Snubben, eller kapten som brukar ta över när Rasmus måste sova.
 Mastnedtagning, vi tappade den som sagt.
Rasmus skyller på tjejerna, tjejen. Typiskt.

 Husfest. Irish guy längst till vänster. Han kunde dricka!

Just samtidigt som inlägget skapades, fiske på gång.



knaan - take a minute

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar