tisdag 31 juli 2012


Cuxhaven

För två dagar sedan lämnade vi Kiel kanalen. Just nu sitter vi i Nordenseye, Halvvägs till Holland. Kvällen igår spenderade vi i Cuxhaven, riktigt fin hamn och en ännu mer imponerande stad. Verkar som att det blir finare ju längre bort man kommer. Tyvärr kom vi lite sent in i hamn här, anledningen till stoppet var dieseltorsk så vi tog första bästa som fungerade bra med tidvattnet. Så vi väntar in till klockan 05.00 när vattnet rinner ut härifrån så vi får en extra skjuts ut på sjön. Värt var det hur som helst att stanna, vila lite från gungandet. En liten rolig sak som hände på väg in här var att vi gick på grund, ganska bra också. Eftersom att det var lågvatten så var ju vattnet givetvis extra lågt.. så vi kom glidandes på en räkmacka i stiltjet sen stod det stilla. Med en publik på 100-300 pers kanske tog jag över rodred eftersom att jag inte lika smidigt som grabbarna kan ta mej ut på bommen. Ja fast det tog väll lite längre än så, men till slut när vi hade lyckats luta båten nog mycket kom vi iallfall bort därifrån. Tur var det ju att vi fortfarande var en bra bit ut. Tror jag såg en blixt ifrån land iallfall, foto. Jaja man ska ju vara lite klumpig. 
Väl inne i hamnen träffade vi som för det mesta trevliga båtgrannar som kunde bistå med lite info samt en snabb livsberättelse. Det hade just börjat mörkna när vi drog iväg på jakt efter diesel. Jag med min lilla cykel rasmus och lars med varsin longboard, alla tre med varsin 20 litersdunk. Kritvita stränder fulla med kaniner och ljudet av gräshoppor överallt. Skumt men mysigt. Efter att ha fått några vägbeskrivningar hittade vi tillslut en mack tankade och körde hemåt(båten). Bara synen av grabbarna med varsin bensindunk på långborden, alla borde se den alltså, hehe supermario bruce racer 2000. Tror vi ser lite roliga ut tillsammans. 
Just nu sitter vi och relaxar i båten, blir väll att sova någon timma iallfall innan vattnet börjar forsa ut härifrån. 

På vägen hit så satt vi och spånade lite på hur den där tidvattenvågen ser ut, och hur exakt den fungerade. Givetvis så spårade det direkt. En massa visioner bollades fram och tillbaka, månen solen och allt däremellan som stjärnornas superkrafter till rymdvarelsernas skepp samt blåvalarnas svall. Många olika aspekter kan leda till en helt egen vetenskap. Iallafall så kom vi inte fram till något som förmodligen är sant, så nästa gång med Wifi ska vi tamefan ta reda på det, inte för att det nu är tråkigt att leva i ovetande. Men innan de visste på riktigt för väldigt länge sedan så hade dom varit till en viss del imponerade av våran diskussion tror jag, då när världen fortfarande var platt. Goa tider.




Brett Dennen-Ain't No Reason

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar