tisdag 31 juli 2012

Tjenare internet, nu sitter vi i Ijmujden en fin hamn i mitten på Holland. Veckan började med att vi mötte upp våra gamla polare Tove och Märta(tågluffarna"). Två första dagarna hade vi fint väder med beachhäng odv. Nu sitter jag Rasmus och Lasse på hamburgehaket och blickar tillbaka i regnvädret som drog över  i förrgår men kör på fortfarande. Första dagarna som sagt körde vi på stranden sen har vi varit inne i Amsterdam och kollat läget, speciell stad men väldigt fin. Nu har tjejerna hoppat på tåget på väg tillbaka till Sverige.

Rasmus här!
Tillbaka till seglingen, som inte har blivit av destå mer! farligt att bli inne i hamn för länge, duschar, restauranger och en massa annat härligt gör en alldeles för bekväm. vilket slutar att man gärna skjuter upp hamnstoppen med några dagar. Speciellt när älsklingen kommer på besök.
God inspiration och lärdom har vi fått utav många trevliga folk under resan, folk som insett att vi varit i behov av en hel del sjövett! Inte minst Anders! som hjälpte oss med sjökort och gav oss en kanalbok för att lyckas passera Canal du Midi, på ett säkert sätt! Gracias! Att man möter en värre fisk än sig själv ute till havs verkar inte ovanligt, som Anders som ensamseglade en egenbygd katamaran (segelbåt med dubbla skrov), på väg ner till sin flickvän i kanarieöarna. Anders är en kille från sverige, men som spenderat stor del av sitt liv ute i det blå runt varmare breddgrader med sin flickvän. Han påpekade att de gångerna han väl stöter på yngreseglare, är det alltid svenskar!
Coolt, tycker jag!

Som ni tidigare förstått så har vi haft motvind 90% av våran resa, som verkar sluta med 99% motvind innan vi är framme. Adjöss!

 ?
 Guide tur, Amsterdam av Märta och Tove
 Gänget och min cykel.

 Så bär det av söderut.
Så fort vädret blir bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar